Aquarium verhuizen - Zorgeloos uw aquarium verhuisd met Demaegdt | Demaegdt

Aquarium verhuizen 

Bij het verhuizen van een aquarium komt veel kijken. Allereerst is een aquarium uiterst breekbaar, en daarnaast moet ook nog met de vissen of andere aquariumbewoners rekening worden gehouden. Demaegdt heeft ruime ervaring met het verhuizen van aquariums en kan u hierbij assisteren.

 

Grootte van het aquarium

De aanpak is afhankelijk van de grootte van het aquarium. Bij relatief kleine aquaria (tot ongeveer 1 meter lang) kunt u in de regel de bodembedekking en een laagje water van zo'n 5 cm in het aquarium laten om zo het ecosysteem zo min mogelijk te verstoren.

Bij grotere aquariums zal al het water uit het aquarium gehaald moeten worden in verband met het gewicht en de hoge druk op de voegen en bodem. Als deze druk te hoog wordt, dan kan het aquarium gaan lekken of zelfs uit elkaar kan klappen. Daarnaast is het gewicht van een aquarium behoorlijk. Een groot aquarium kan helemaal leeg al 80 kg of meer wegen. 

 

Goede planning is essentieel

Kortom: voor een goede verhuizing zijn voldoende mankracht en de nodige know-how vrij cruciaal. Bij Demaegdt beschikken wij over beide.

Bij het verhuizen van een aquarium is een goede planning van belang. Vissen kunnen gestrest raken van een verhuizing, dus het is in ieders belang dat dit zo soepel en efficiënt mogelijk gebeurd. We raden u aan om van tevoren te bedenken waar het aquarium precies moet staan en na te gaan of hij probleemloos door alle gangen, deuropeningen en trappenhuizen past. Wij zorgen ervoor dat het aquarium met zorg opgetild en vervoerd wordt. Aan de hand van uw specifieke situatie zorgen we voor de juiste hulpmiddelen

 

Meubellaadlift en laadbrug beschikbaar

Onze verhuiswagens beschikken over een meubellaadlift of laadbrug, zodat we uw aquarium eenvoudig rechtop de verhuiswagen in kunnen laden. Daar wordt het nog eens extra goed vastgezet met extra beschermingsmateriaal om verschuiven of beschadigen tijdens het vervoer te voorkomen.

Bent u van plan om binnenkort een aquarium te verhuizen? Laat het ons dan tijdig weten, zodat wij de juiste voorbereidingen kunnen treffen en de nodige zaken kunnen aftoetsen.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte