De verhuis van uw meest kostbare stukken | Demaegdt

De verhuis van uw meest kostbare stukken

Wie verhuist heeft een hoop spullen in te pakken, vervoeren en weer uit te pakken. Voor veel van uw bezittingen is dit een vrij vanzelfsprekende onderneming. Voor een aantal specifieke zaken is het toch een hachelijke zaak. Iedereen beschikt over stukken die een grote waarde hebben, hetzij financieel, hetzij emotioneel.

Deze zaken verdienen extra aandacht en daarover hebben we het hieronder uitgebreid. In alle gevallen kunt u een beroep doen op Verhuizingen Demaegdt. Wij staan u graag bij tijdens het verhuis en transport van kunstwerken of andere waardevolle zaken.

Kunst verhuizen en kunsttransport

Kunstwerken zijn in alle vormen en maten te vinden, maar hebben één iets gemeen: ze zijn van grote waarde voor de eigenaar. Beschadigingen tijdens een verhuis moeten dan ook koste wat kost vermeden worden.

Bij Demaegdt beschikken we over opgeleid personeel dat ervaring heeft met het verhuizen van kunstwerken. Zo werden we in april 2018 nog gevraagd door het Oostendse Ensorhuis om hun collectie te verhuizen.

Etsen, schilderijen, antieke meubels, beeldhouwwerken… Het zijn stuk voor stuk zaken die extra aandacht vragen wanneer u op het punt staat te verhuizen. Ze zomaar in uw auto laden is absoluut geen goed idee. Goed verpakken, indien nodig tijdelijk opslaan en vervolgens met veel zorg transporteren en weer uitpakken is hier zeer belangrijk. Voor al deze zaken kunt u terecht bij Demaegdt. Wij beschikken over professioneel inpakmateriaal en verhuistransport.

Een piano verhuizen, hoe doe je dat?

Pas op het moment waarop u gaat verhuizen, beseft u dat u over stukken beschikt die niet zo eenvoudig te transporteren zijn. Een piano verhuizen bijvoorbeeld. Dit is niet zomaar een meubel. Het heeft voor velen een grote waarde en kost ook een aardige duit. Het is dan ook een stuk dat met de grootste zorg moet worden aangepakt.

Het gewicht van een piano kan oplopen tot 500 kilogram of meer. Genoeg mankracht voorzien is dan ook cruciaal. Bovendien moet het instrument zoveel mogelijk rechtop gehouden worden, zodat de klant behouden blijft. In sommige gevallen moet een piano toch op één zijde getild worden. Dit is voornamelijk het geval wanneer ze via een verhuislift vanop een verdieping moet worden getransporteerd. In dat geval is het zaak de piano opnieuw te laten stemmen wanneer ze verhuisd is.

Aquarium verhuizen? Geen probleem!

Een ander fragiel stuk dat de nodige extra aandacht verdient, is een aquarium. Het zijn vaak ware pronkstukken en bevatten natuurlijk levende dieren. Eerst en vooral moet het aquarium goed voorbereid worden. De vissen verhuist u beter apart. Haal ze uit het aquarium en plaats ze samen met wat water uit hun vorige verblijfplaats in een kleinere kom of emmer. Zo wordt de lucht steeds ververst (in tegenstelling tot een afgesloten zak).

Een klein aquarium kan een bodempje water behouden om de organismen in het water te behouden, maar grotere exemplaren dienen volledig geleegd te worden. Vervolgens moet het aquarium goed verpakt worden en bovendien met de grootste zorg ingeladen worden in de verhuiswagen. Wij kiezen ervoor aquaria steeds goed in te wikkelen en te bedekken met verhuisdekens. Ze worden bovendien als laatste ingeladen en als eerste weer uitgeladen.

Bij aankomst in uw nieuwe woonst is het zaak uw vissen te laten wennen aan hun nieuwe locatie en water. Zorg ervoor dat de diertjes zo weinig mogelijk stress ondervinden van de verhuis. Het kan hen namelijk het leven kosten…

Kies voor tijdelijke opslag van kostbaarheden tijdens verhuis

Wie verhuist wil het overzicht bewaren. Dat betekent dat u uw oude woning zo snel mogelijk leeg wil en uw bezitting ingepakt. Toch kunt u niet altijd meteen uw spullen overbrengen naar uw nieuwe woning. Een tijdelijke opslagplek is dan ook zeer handig. Bij Demaegdt kunt u steeds terecht voor self storage ruimte of meubelbewaring.

Wij brengen uw meest kostbare stukken onder in een beveiligde opslagruimte. U heeft natuurlijk steeds toegang tot uw bezittingen en bovendien kunt u met onze meubelbewaring heel wat werk uitsparen. Wij laden uw stukken namelijk in een container op die vervolgens meteen kan doorgetransporteerd worden naar uw nieuwe woonst.

Contacteer Demaegdt voor de verhuis van uw kostbare stukken

Heeft u een verhuis in het vooruitzicht en zoekt u professionele hulp bij het inpakken, transporteren en uitladen van enkele breekbare, kostbare of antieke bezittingen? Dan bent u bij Verhuizingen Demaegdt aan het juiste adres. Onze professioneel opgeleide medewerkers zorgen dat alle heelhuids aankomt op uw nieuwe locatie.

U bereikt ons eenvoudig via het contactformulier of telefonisch via 059 70 58 94.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte

Praktische tips:

Verhuizen met een professionele partner is een goede keuze. Toch zijn ongevallen nooit 100% uit te sluiten. Een ongeluk schuilt in de meest onverwachte hoek en heeft vaak met externe factoren te maken. Sluit dan ook een speciale verhuisverzekering af voordat u de verhuis aanvangt.