Hulp bij verhuis - Verhuisservice

Een verhuis plannen brengt zorgen met zich mee. U wil alles goed en wel op de nieuwe bestemming krijgen en het gevoel dat u belangrijke zaken - zoals administratieve verplichtingen - vergeet kan verlammend werken. De hulp inroepen van een professioneel verhuisbedrijf, zoals Verhuizingen Demaegdt, neemt al heel wat van uw kopzorgen weg. Wij staan u bij met raad en nemen zoveel mogelijk praktische regelingen uit handen. Zo kunt u focussen op de belangrijke administratieve verplichtingen. 

Verhuizen is meer dan enkel uw inboedel verhuizen. Bekijk ons stappenplan om te zien hoe u zich hier het best op kunt voorbereiden.

De administratie bij uw verhuis

Wanneer u verhuist, dan steken vele administratieve regelingen de kop op. Zo dient u de nodige instanties op de hoogte te brengen en allerlei diensten (gas-, water-, elektriciteitsmaatschappijen, abonnementsdiensten etc.) te verwittigen.

U vindt een handig en compleet overzicht in onze algemene checklist voor uw verhuis (punt 2).

 

Verhuizen met een professionele firma: de checklist

Wanneer u ervoor kiest een beroep te doen op een professionele firma voor uw verhuis, dan vallen er meteen een aantal zorgen weg. Alles draait om het maken van duidelijke afspraken. Hieronder lijsten we graag de te volgen stappen voor u op. Wanneer u deze volgt, dan loopt uw verhuis ongetwijfeld gesmeerd! 

 • Wanneer u beslist heeft met Demaegdt in zee te gaan, dan is het zaak zo snel mogelijk duidelijke afspraken te maken. Wanneer en waarheen wenst u te verhuizen? Op welke van onze diensten wilt u een beroep doen? Welke zaken hebben extra aandacht nodig? Dit en veel meer praten wij graag duidelijk door met de klant, zodat er geen misverstanden ontstaan.
 • Meet zo snel mogelijk uw nieuwe woning op. Dit maakt het makkelijker om te bepalen wat u waar kwijt kan. Dit kan eventueel samen met uw verhuisfirma gebeuren.
 • Bekijk welke inpakmaterialen u nodig zal hebben tijdens de verhuis. Denk daarbij aan voldoende verhuisdozen, stevige kleefband, kisten voor de delicate stukken, folie en zijdepapier voor uw meest breekbare bezittingen etc. Bij Demaegdt hebben we alvast voldoende kwalitatief materiaal ter beschikking.
 • Ga voor uzelf na of u nood heeft aan tijdelijke meubelbewaring of een self storage ruimte. Bij Demaegdt kunt u alvast terecht voor de nodige beveiligde opslagruimte. Wij stockeren al uw spullen terwijl u uw nieuwe woning of kantoor klaarmaakt voor de verhuis.
 • Wanneer u een beroep doet op de verhuisdiensten van Demaegdt, dan regelen wij graag ook het transport tijdens uw verhuis. Bij Demaegdt beschikken wij over verhuis- en vrachtwagens op ieders maat.
 • Daarbij aansluitend kan het handig zijn een parkeerverbod aan te vragen bij de lokale politie. Hiermee verzekert u zich van voldoende parkeerplaats voor de verhuiswagen dicht bij uw nieuwe woning. Dit bespaart veel tijd en krachten uit.
 • Vervolgens zijn duidelijke afspraken over wat wel en wat niet verhuisd moet worden onontbeerlijk. Wie doet wat? Wat wenst u zelf in te pakken en wat wordt verpakt door Demaegdt?

  Bij Demaegdt hebben we een verregaande ervaring met het verhuizen van kostbare stukken, zoals kunstwerken en antieke meubelen. Tegelijkertijd hebben we begrip voor klanten die kostbare stukken graag zelf behandelen. Wij staan u in dat geval graag bij met raad.
 • Demonteren is makkelijk, monteren vaak veel minder. Zorg dat u alle onderdelen goed markeert en bewaart. Ook het opstellen van een plannetje kan helpen bij het opnieuw monteren van uw meubelen.

  Indien u dat wenst, dan kan Demaegdt uw meubelen demonteren en opnieuw monteren voor u.
 • Verhuist u naar een appartement of een woning met meerdere verdiepingen en wenst u daarbij een verhuislift te gebruiken? Ook daarvoor kan u bij Demaegdt terecht. Wij beschikken over een eigen verhuislift die uw spullen zonder problemen tot de dertiende verdieping brengt.
 • Wanneer u zelf zaken inpakt, zorg er dan voor dat alles duidelijk gelabeld is. Zo weet iedereen te allen tijde wat waarin verpakt is en waar het hoort te komen tijdens de verhuis. Dit bespaart iedereen tijd.
 • Bereid alles grondig voor, zodat de verhuisdag vlot verloopt. Zorgt ervoor dat vrijwel alles al ingepakt is op de dag van verhuis. We begrijpen dat u een aantal zaken tot het laatste moment nodig heeft, maar pak alle andere zaken al in.

  Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat uw koelkast geleegd is en uw diepvries ontdooit. 
 • Een professionele verhuisfirma kan zelfstandig werken, maar in bepaalde situaties vragen wij u toch om raad. Zorg er dan ook steeds voor dat u, of iemand met kennis terzake, bereikbaar is tijdens de verhuisdag. Zo kunnen wij onvoorziene problemen, vragen en adviezen snel communiceren. 
 • Denk erover na een extra verzekering af te sluiten die eventuele schade tijdens de verhuis dekt. Zelfs wanneer u beroep doet op een professionele firma zijn ongevallen namelijk niet volledig uit te sluiten. Een ongeval is gauw gebeurd.
 • Tot slot is het belangrijk een datum af te spreken waarop eventueel gehuurd materiaal opnieuw wordt opgehaald door Demaegdt. Denk hierbij in de eerste plaats aan verhuismateriaal.

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Demaegdt

Wanneer u bovenstaande stappen volgt, dan geniet u alvast van een zorgeloze verhuis naar uw nieuwe stek.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte op maat? Neem dan zeker contact met Verhuizingen Demaegdt. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte

Praktische tips:

Zoekt u een professionele partner voor uw verhuis? Aarzel niet en contacteer Verhuizingen Demaegdt. Wij geven u graag meer informatie en bezorgen u een voorstel op maat.