Matras verhuizen | Demaegdt
matras-verhuizen.png

Matras verhuizen 

Bij het verhuizen van een (groot) matras komt nog best wat kijken. In dit artikel kunt alle stappen lezen voor een vlotte verhuis.

Stappenplan

Stap 1: Zorg voor een goede matrashoes

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Het is dan ook belangrijk om goed voor uw matras te zorgen. Bescherm uw matras met een goede plastic hoes. Wij verkopen degelijke matrashoezen voor zowel één- als tweepersoonsmatrassen. Zo blijven uw matrassen netjes en ongeschonden.

 

Stap 2: Til met twee personen

Ga van tevoren na of de matras door alle gangen, deuropeningen en trappenhuizen past en er niets in de weg staat. Tillen doet u het best met twee personen. Zo wordt het gewicht verdeeld en daarnaast is het ook beter voor de matras zelf. Plaats de matras op de langste zijkant en pak het bij de onderste hoeken vast. Til samen tegelijkertijd de matras vanuit de benen op zodat jullie evenveel gewicht dragen.

 

Stap 3: De matras vervoeren

Een matras vervoert u het best plat. U kunt een matras ook op de zijkant vervoeren. Zorg er dan voor dat de matras niet slap hangt of indeukt. Dit beschadigt namelijk de kern waardoor de matras daarna mogelijk niet meer goed ligt.

Leg geen dozen op de matras. U kunt eventueel wel een aantal matrassen op elkaar stapelen. Leg dan de zwaarste matras onderop en de lichtste boven.

Wij hebben diverse verhuiswagens ter beschikking met een laadvermogen variërend tussen 16 en 50 m³, zodat we voor elke verhuis een passend transport kunnen aanbieden. 

 

Hulp nodig met het verhuizen van uw matras? 

Demaegdt heeft ruime ervaring met het regelen van verhuizingen. Wij zorgen ervoor dat uw huisraad met zorg wordt verhuisd. Wilt u zorgeloos verhuizen zonder zwaar tilwerk? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte