Vaatwasser verhuizen 

Bij het verhuizen van een vaatwasser moet u op een aantal zaken letten. In dit artikel kunt u lezen welke stappen u moet volgen voor een vlotte verhuis.

 

Stap 1: Vaatwasser legen en filter schoonmaken

Uiteraard leegt u eerst de vaatwasser. Mocht u al een tijd het filter niet meer hebben gereinigd, dan is het verstandig om dit te doen voor de verhuizing zodat u zeker bent dat deze niet verstopt zit. De filterplaat en het filter kunnen vaak makkelijk uit de vaatwasser gehaald worden. Raadpleeg de handleiding van uw vaatwasser om te achterhalen hoe u dit kunt doen.

Reinig vervolgens de filterplaat, het filter en het filterhuis. Let daarbij op dat er mogelijk glasscherven in het filter zitten, dus draag bij voorkeur beschermende handschoenen.

Stap 2: het water verwijderen

Verwijder zoveel mogelijk het water aan de vaatwasser om te voorkomen dat deze tijdens het verplaatsen een spoor van water achterlaat. Haal de stekker uit het stopcontact, draai de waterkraan dicht en zet een emmer gereed voor het water. Koppel vervolgens de afvoerslang los en laat de slang goed uitlekken in de emmer. Omdat er tijdens het verplaatsen soms toch nog wat water kan vrijkomen, kunt u voor de zekerheid de slang tijdelijk dichtmaken met tape. Zet vervolgens de slang vast zodat deze later niet in de weg kan zitten.

 

Stap 3: de vaatwasser tillen en verhuizen

Ga van tevoren na of de vaatwasser  door alle gangen, deuropeningen en trappenhuizen past. Onze medewerkers kunnen u helpen bij het maken van de keuze voor de inzet van de juiste hulpmiddelen. Past de machine bijvoorbeeld niet door het trapgat, dan kan onze verhuislift de ideale oplossing bieden. Ook kunnen we andere hulpmiddelen zoals een steekwagen inzetten.

Wij verplaatsen en vervoeren uw witgoed met de grootste zorg. Tillen doen we altijd met 2 mensen en de machine wordt zoveel mogelijk rechtop vervoerd om beschadiging te voorkomen. 

Onze verhuiswagens beschikken over een meubellaadlift of laadbrug, zodat de vaatwasser moeiteloos rechtop ingeladen kan worden. In de verhuiswagen wordt de machine goed vastgezet om schuiven of omvallen te voorkomen.

 

 

Hulp nodig met het verhuizen van uw vaatwasser? 

Demaegdt heeft ruime ervaring met het verhuizen van vaatwasser en andere huishoudelijke apparaaten. Wij zorgen ervoor dat uw huisraad en witgoed met zorg wordt verhuisd. Wilt u zorgeloos verhuizen zonder zwaar tilwerk? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte