Kunst verhuizen

Kunstwerken kunnen van onschatbare waarde zijn en moeten met zorg verhuisd worden. Wij hebben ruime ervaring met het inpakken, vervoeren en bewaren van kunstwerken en andere kostbare bezittingen van onze klanten. Bij elke stap in het proces besteden wij de grootste zorg aan de veiligheid en bescherming van uw kunst.

Ons personeel heeft een gedegen vakopleiding genoten en ook de zaakvoerder staat op de werkvloer om het kunsttransport zo vlot mogelijk te laten verlopen. Verder maken we altijd gebruik van eigen verhuismateriaal, verhuiswagens en eventueel verhuisliften zodat we niet afhankelijk zijn van derden en nooit voor verrassingen komen te staan.

Een mooi teken van vertrouwen was de kunstverhuizing voor het Ensorhuis in Oostende in april 2018.

James Ensorhuis vertrouwt verhuis kunstwerken aan Demaegdt

Het Ensorhuis in Oostende was de woning van de tante van James Ensor (1860 - 1949). De Belgische schilder verbleef hier de laatste jaren van zijn leven. In het pand werd een museum geopend dat volledig in het teken staat van de Oostendse kunstenaar. In april 2018 werd het volledige huis leeggemaakt voor een grondige renovatie en update.

Alle tentoongestelde werken, alsook het meubilair en andere bezittingen van de kunstenaar moesten het pand tijdelijk verlaten. Zo kan de stad Oostende het pand opfrissen en grondige onderhoudswerken uitvoeren aan de leidingen en het dak. Verhuizingen Demaegdt werd hierbij door Toerisme Oostende gevraagd de verhuis uit te voeren en de stukken tijdelijk te bewaren, tot de opening van het vernieuwde Ensorcentrum rond Pasen 2019.

Demaegdt verhuist uw meest kostbare bezittingen

Naast de vele kunstwerken, vaak van onschatbare waarde, bevonden zich in het pand ook een originele piano en een harmonium van Ensor. Vele van deze stukken waren bovendien niet op het gelijkvloers te bewonderen, maar in het zogenaamde Blauwe salon op de eerste verdieping. Vooraleer deze zaken met onze verhuisliften naar beneden werden gebracht, pakten onze medewerkers ze met de grootste zorg in.

Eens beneden zorgden we ervoor dat alle werken veilig werden getransporteerd naar de tijdelijke opslagruimte. Dit gebeurde met ons eigen verhuistransport en nodige bescherming tijdens de rit.

Tijdelijke opslag voor uw kunstwerken bij Demaegdt

Naast het verpakken en transporteren van kunstwerken en kostbare bezittingen, kunt u bij Demaegdt ook terecht voor de tijdelijke opslag van uw meest waardevolle bezittingen. Wij bieden hier twee formules voor aan: meubelbewaring of self storage-ruimtes.

Bij meubelbewaring worden uw bezittingen ingeladen in een container. Dit heeft als voordeel dat ze na de bewaring meteen kunnen doorgevoerd worden naar hun nieuwe bestemming. Onze self storage ruimtes zijn opslagruimtes waar u zelf toegang toe heeft. Beiden diensten worden uiteraard ondergebracht in een gebouw met de nodige beveiligingsmaatregelen.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte

Praktische tips:

Contacteer Demaegdt voor de verhuis van uw kostbare stukken. Piano’s, aquaria, waterbedden, kunstwerken, pronkstukken… Onze uitvoerig opgeleide medewerkers weten er raad mee.