Handige inpaktips tijdens het verhuizen

Hoe pakt u alles efficiënt in?

Wie gaat verhuizen heeft veel aan het hoofd. U denkt na over de inrichting van uw nieuwe woning, zoekt een verhuisfirma (mogen wij onszelf even voorstellen?), brengt de nodige instanties op de hoogte etc. Daarnaast staat u maar beter eens stil bij hoe u alles zo efficiënt mogelijk kunt inpakken.

Wanneer u dit goed aanpakt, dan hoeft een verhuis geen last te zijn, maar kunt u van de nood een deugd maken. Grijp deze kans om een grote kuis te houden en met een schone lei te starten in uw nieuwe thuis. Hieronder geven we een aantal handige inpaktips mee.

 

Begin tijdig met inpakken

Zoals met alles in een verhuisproces, begint u best tijdig met het inpakken van uw spullen. Wanneer u alles goed en duidelijk inplant, dan hoeft het inpakken voor uw verhuis helemaal geen stress met zich mee te brengen. Neem uw tijd om alles goed te bekijken en gebruik deze gelegenheid om zaken die u niet meer nodig heeft weg te brengen naar de Kringwinkel of het containerpark. 

Doorheen de tijd vergaart iedereen behoorlijk wat spullen die u eigenlijk niet écht gebruikt of niet meer hoeft. Een verhuis is hét moment bij uitstek om te snoeien in uw bezittingen en grote kuis te houden. Op die manier kunt u bovendien ruimte winnen.

 

Stevig inpakmateriaal

Wanneer uw planning op punt staat, is het zaak om te zorgen voor degelijk inpakmateriaal. U wil natuurlijk dat uw spullen zonder schade hun nieuwe bestemming bereiken. Ga dan ook niet te licht over de keuze van uw verpakkingsmateriaal.

Bij Verhuizingen Demaegdt beschikken we alvast over voldoende kwalitatief verpakkingsmateriaal. Denk hierbij aan kartonnen dozen, plakband, zijdepapier of folie, maar ook aan stevige kisten voor uw meest breekbare bezittingen, dossierkasten en kleerhangkasten. U kunt ook zelf op tijd beginnen met het verzamelen van het nodige materiaal. Denk hierbij aan stevige dozen, krantenpapier om bijvoorbeeld glazen te verpakken of oude lakens.

Wanneer u uw bezittingen inpakt, zorg er dan voor dat de zwaarste spullen onderaan liggen en dat breekbare materialen goed ingepakt zijn. Bovendien zorgt u ervoor dat het materiaal niet kan bewegen tijdens het transport. 

 

Label uw verpakte spullen

Om u frustraties en speurwerk te besparen tijdens het uitpakken, is het belangrijk alles juist te labelen. Zorg ervoor dat het label duidelijk aangeeft wat er in elke doos of kist opgeborgen werd én waar het geplaatst kan worden in uw nieuwe woning. Tot slot geeft u ook duidelijk aan welke doos delicate spullen bevat.

Zo weet niet alleen ú waar alles thuis hoort, maar ook uw verhuishulp, al dan niet in de gedaante van een professionele verhuisfirma. Dit spaart tijd uit en zorgt voor een vlotter verloop van de verhuis zelf.

 

Vervoer en verhuislift

Misschien heeft u er nog niet bij stilgestaan, maar zorgeloos verhuizen is ook vaak verbonden met het beschikken over degelijk transport. Wanneer u alles goed verpakt heeft, dan moet het namelijk ook nog veilig aankomen bij uw nieuwe woning. Uw eigen wagen volproppen is dan niet altijd de beste optie.

Bij Demaegdt beschikken we over professioneel transport voor al uw spullen en meubels. Groot, klein, licht of zwaar, wij brengen alles ongeschonden van A naar B, zowel in het binnen- als het buitenland. Onze professionele verhuiswagens zorgen ervoor dat u minder heen en weer rijdt én dat alles veilig ingeladen en opgeborgen kan worden.

Daarnaast staat u er best ook even bij stil dat (een deel van) uw spullen mogelijk moeten verhuisd worden naar een verdieping of appartement. Alles een trap op dragen is één optie, maar makkelijker is een professionele verhuislift. Dit bespaart u veel heen en weer geloop én een pijnlijke rug achteraf. Bij Demaegdt zit u alvast goed. Wij stellen onze eigen verhuislift ter beschikking. Die brengt uw spullen moeiteloos tot dertien verdiepingen hoog.

Verhuizen met Demaegdt

Wanneer u ervoor kiest samen te werken met Demaegdt, dan bespaart u zichzelf een aantal kopzorgen. Wij bespreken uw verhuis grondig en stemmen alles af op uw persoonlijke situatie. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij u steeds kunnen bijstaan met raad en daad, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Verpakkingsmateriaal, transport, verhuislift, draagkracht en hulp bij het demonteren van uw meubels. Het zijn slechts enkele van de diensten die wij aanbieden.

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van uw verhuis. Stuur ons een mailtje via info@demaegdt.be, of vul ons contactformulier in.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte

Praktische tips:

"Maak van de nood een deugd en houd grote kuis tijdens uw verhuis."