Checklist: verhuizen met een verhuisfirma. | Demaegdt

Checklist verhuizen met een verhuisfirma

Verhuizen met een verhuisfirma

Wanneer u een verhuis plant, zelfs al is dat met de hulp van een professionele verhuisfirma, dan kan het gevoel dat u iets vergeet nogal verlammend werken. Om zeker te zijn dat u aan alles gedacht heeft, hebben wij alvast een checklist voor u opgesteld. Aan de hand van deze lijst kunt u zonder zorgen verhuizen.

Bij een verhuis komen veel administratieve regelingen kijken. Zo dient u de nodige instanties op de hoogte te brengen en allerlei diensten (gas-, water-, elektriciteitsmaatschappijen, abonnementsdiensten etc.) te verwittigen. 

Wanneer u ervoor kiest een beroep te doen op een professionele firma voor uw verhuis, dan vallen er meteen een aantal zorgen weg. Alles draait om het maken van duidelijke afspraken. Hieronder lijsten we graag de te volgen stappen voor u op.

Zorgeloos verhuizen aan de hand van onze checklist

Wanneer u beslist te verhuizen, een nieuwe woonst gevonden heeft en de knoop doorhakte te willen verhuizen met een professionele verhuisfirma, dan volgt u deze stappen:

 • Neem contact op met de verhuisfirma van uw keuze. Wanneer u voor Demaegdt kiest, dan kan u onze contacteren via 059 70 58 94, op info@demaegdt.be of door ons contactformulier in te vullen. Zo kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.
   
 • Wanneer u beslist heeft met Demaegdt in zee te gaan, dan is het zaak zo snel mogelijk duidelijke afspraken te maken. Wanneer wenst u te verhuizen? Op welke van onze diensten wilt u een beroep doen? Dit soort zaken bespreken wij graag duidelijk, zodat er geen misverstanden ontstaan.
   
 • Meet zo snel mogelijk uw nieuwe woning op. Dit maakt het makkelijker om te bepalen wat u waar kwijt kan. Dit kan eventueel samen met uw verhuisfirma gebeuren.
   
 • Wij bekijken graag samen met u welke inpakmaterialen u nodig zal hebben tijdens de verhuis. Denk daarbij aan voldoende verhuisdozen, stevige kleefband, kisten voor de delicate stukken, folie en zijdepapier voor uw meest breekbare bezittingen etc. Bij Demaegdt hebben we alvast voldoende kwalitatief verpakkingsmateriaal ter beschikking. 
   
 • Bekijk of u een beroep wenst te doen op meubelbewaring of de self storage dienst van Demaegdt. Wij zorgen voor de nodige beveiligde ruimte om uw spullen en meubelen tijdelijk te kunnen bewaren tijdens uw verhuis.
   
 • Wanneer u een beroep doet op de verhuisdiensten van Demaegdt, dan regelen wij graag ook het transport tijdens uw verhuis. Bij Demaegdt beschikken wij over verhuis- en vrachtwagens op ieders maat.

 • Daarbij aansluitend kan het handig zijn een parkeerverbod aan te vragen bij de lokale politie. Hiermee verzekert u zich van voldoende parkeerplaats voor de verhuiswagen dicht bij uw nieuwe woning. Dit bespaart veel tijd en krachten uit.

 • Vervolgens zijn duidelijke afspraken over wat wel en wat niet verhuisd moet worden onontbeerlijk. Wie doet wat? Wat wenst u zelf in te pakken en wat wordt verpakt door Demaegdt? Wij begrijpen het volledig wanneer u ervoor kiest uw meest kostbare bezit zelf wil inpakken. Geef altijd duidelijk aan welke zaken zeer waardevol of breekbaar zijn. Deze worden met extra aandacht vastgemaakt en behandeld tijdens de verhuis.
 • Demonteren is makkelijk, monteren vaak veel minder. Zorg dat u alle onderdelen goed markeert en bewaart. Ook het opstellen van een plannetje kan helpen bij het opnieuw monteren van uw meubelen. Indien u dat wenst, dan kan Demaegdt uw meubelen demonteren en opnieuw monteren voor u.

 • Verhuist u naar een appartement of een woning met meerdere verdiepingen en wenst u daarbij een verhuislift te gebruiken? Ook daarvoor kan u bij Demaegdt terecht. Wij beschikken over een eigen verhuislift die uw spullen zonder problemen tot de dertiende verdieping brengt.
   
 • Wanneer u zelf zaken inpakt, zorg er dan voor dat alles duidelijk gelabeld is. Zo weet iedereen ten allen tijde wat waarin verpakt is en waar het hoort te komen tijdens de verhuis.
   
 • Bereid alles grondig voor, zodat de verhuisdag vlot verloopt. Zorgt ervoor dat vrijwel alles al ingepakt is op de dag van verhuis. We begrijpen dat u een aantal zaken tot het laatste moment nodig heeft, maar pak alle andere zaken al in. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat uw koelkast geleegd is en uw diepvries ontdooit.
   
 • Zorg er steeds voor dat u of iemand met kennis bereikbaar is tijdens de verhuisdag. Zo kunnen onvoorziene problemen, vragen en adviezen snel gecommuniceerd worden.
   
 • Denk erover na een extra verzekering af te sluiten die eventuele schade tijdens de verhuis dekt. Zelfs wanneer u beroep doet op een professionele firma zijn ongevallen namelijk niet volledig uit te sluiten.
   
 • Tot slot is het belangrijk een datum af te spreken waarop eventueel gehuurd materiaal opnieuw wordt opgehaald door Demaegdt.

Wanneer u deze stappen volgt, dan geniet u alvast van een zorgeloze verhuis naar uw nieuwe stek.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte op maat? Neem alvast contact met ons op en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte