Na de verhuis: leer uw nieuwe buurt kennen | Demaegdt

Na de verhuis: leer uw nieuwe buurt kennen

Verhuizen is een hele onderneming. In de aanloop ernaartoe bent u druk in de weer met plannen, het maken van to-do-lijstjes en inpakken, terwijl u tijdens de verhuisddag zelf niet weet wat eerst in te laden en weer uitpakken. Toch zal het allemaal de moeite lonen. Eens u intrek genomen heeft in uw nieuwe woning, is het tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen in uw leven.

Dit hoofdstuk kan behoorlijk beklijvend zijn. Daarom geeft Demaegdt u graag enkele handige tips om uw nieuwe buurt te leren (ver)kennen. En zoals alles in deze tijden, is er ook een handige app voor.

 

1. Vertrek bij je eigen netwerk

Kent u de theorie van “six degrees of separation”? Deze stelt dat iedereen slechts zes stappen of minder van elkaar verwijderd is. Uw nieuwe buurt leren kennen, begint dan ook vaker dan je denkt bij jezelf.
Kijk eens goed in uw bestaande vriendengroep en ga na of u al iemand kent in uw nieuwe buurt. Of misschien heeft een kennis wel vrienden in uw nieuwe thuisstad? Het is altijd makkelijker om aan te knopen bij iemand waarmee u al een link heeft. Een local brengt u ook vaak in contact met andere dorpsgenoten.

 

2. Natuurlijk is er een app voor

Anno 2018 is voor alles een app te vinden, dus ook om uw nieuwe buurt te leren kennen.

  • Buur: gratis sociale app die buurtbewoners met elkaar in contact brengt. Deze app laat je toe simpel berichten te sturen naar mensen in uw buurt, waarna een contact in real life vanzelf komt.
  • Wazzurb: dit sociale netwerk richt zich op bepaalde buurten. De app gaat een straal trekken rond uw woning en u zo in contact brengen met mensen in uw nieuwe wijk, dorp of stad. Deze app wordt vaak gebruikt om zaken uit te lenen aan buurtbewoners , om elkaar te waarschuwen voor eventueel gevaar of uit te nodigen voor een straatfeest.
  • Nextdoor: Via deze gesloten buurtapp blijft u makkelijker up-to-date met het reilen en zeilen in uw nieuwe omgeving. Maak contact met uw nieuwe buren en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zoekt u een babysit, wilt u uw housewarming aankondigen of zien wanneer het volgende wijkfeest plaatsvindt? Dan is nextdoor misschien wel wat u zoekt.
  • Hoplr: een laatste app uit het rijtje. Ook deze app laat u connectoren met uw nieuwe wijk. Introduceer uwzelf bij uw buurtbewoners, help iemand zoeken naar zijn of haar verloren gelopen huisdier of leen een boormachine bij een behulpzame dorpsgenoot. De mogelijkheden zijn eindeloos. Één ding is zeker: na digitaal contact volgt al snel een face-to-face ontmoeting.

Dit is slechts een greep uit een hele resem apps die u toelaten makkelijker die eerste stap te zetten in het leren kennen van uw nieuwe buurt. Al deze apps zijn te installeren op zowel Android als iOS.

 

3. Housewarming

Bent u niet zo’n fan van dat onpersoonlijke contact via internet of een app? Doe dan lekker ‘old school’ en organiseer een housewarming party. Het is én blijft een zeer efficiënte manier om uw buren te leren kennen. Veel hoeft het niet in te houden. Van zodra u gesettled bent, nodigt u uw buren uit in uw nieuwe woning. Een rondleiding en een drankje aanbieden zijn vaak de perfecte ijsbrekers.

 

4. Spring binnen bij de lokale buurtwinkels

Nog zo’n gouwe ouwe tip: durf buiten gaan in uw buurt en spreek mensen aan. In plaats van “anoniem” te gaan winkelen in het grootwarenhuis, slaat u een praatje met de bakker om de hoek of in de lokale buurtwinkel. Ga ook eens een koffie drinken in de lokale cafés of een hapje eten bij dat leuke restaurantje in uw buurt.

 

5. Sociale media

Terug naar de online wereld: sociale media zijn perfecte tools om kennis te maken met uw nieuwe buurt. De manieren waarop u deze netwerken kunt gebruiken zijn vrijwel eindeloos. Zo kunt u via Facebook lid worden van lokale groepen. Verschillende steden en gemeenten hebben ook hun eigen communities op Facebook, LinkedIn of Twitter. Volg filmpjes van de lokale verenigingen op Youtube en link met die leuke koffiebar op Instagram. Dit zijn ideale plekken om up-to-date te blijven over wat er om gaat in uw nieuwe buurt. Daarnaast kun je ook op zoek gaan naar lokale hashtags. #visitBruges, #liegetogether, #Antwerpen zijn maar enkele voorbeelden. Ook kun je de officiële kanalen van uw nieuwe stad of gemeente volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

 

6. Sluit je aan bij lokale verenigingen

Speelde u voetbal en is het onhaalbaar de verplaatsing te blijven maken vanaf uw nieuwe woonplaats? Sluit u dan aan bij de lokale voetbalvereniging in de buurt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere interesses: postzegelverzamelaars, toneelgroepen, vissers, volleybal, motorliefhebbers… Noem maar op!Wat is makkelijker dan nieuwe mensen leren kennen waarvan u weet dat u een interesse deelt?

 

7. Wees creatief of gewoon jezelf...

We kunnen blijven tips opsommen, maar vaak zijn het net de kleine, persoonlijke en creatieve zaken die het verschil maken. Bent u handig? Biedt dan uw hulp aan bij uw nieuwe buren. Of maak een mooie kaart die u kunt bezorgen bij uw buren (als uitnodiging voor uw housewarming?).

Heeft u kinderen? Laat ze buiten spelen in het lokale park of speelplein. Kinderen leggen vaak veel sneller contact en brengen u dichter bij hun ouders. Heeft u een hond? Laat hem dan uit in uw buurt en spreek andere ‘baasjes’ aan.

Oefent u een vrij beroep uit? Dan komt u waarschijnlijk als vanzelf in contact met uw dorpsgenoten.

 

Zorgeloos verhuizen met Demaegdt

Wanneer u deze tips gebruikt, dan voelt u zich in een mum van tijd thuis in uw nieuwe buurt. Zoekt u nog een partner om ook uw verhuis zorgeloos te laten verlopen? Neem dan als de bliksem contact op met Verhuizingen Demaegdt. Ons ervaren team staat u graag bij met raad en daad. Wij gaan geen verhuis uit de weg, zowel nationaal als internationaal. 

Contacteer ons via het formulier hieronder. 

Vraag
vrijblijvend naar een offerte

Praktische tips:

Met deze handige tips loopt uw integratie in de nieuwe buurt foutloos. Wie hetzelfde wil zeggen over de verhuis zelf, doet een beroep op een professionele verhuispartner, zoals Demaegdt. Contacteer ons vrijblijvend via de link of het telefoonnummer hierboven.